KEMIÖNSAAREN KONSERTTIPAIKAT 2020
Kamarimusiikin helmiä Kemiönsaaren kauniissa kulttuurimaisemissa jo vuodesta 1999 lähtien. Kuvaa klikkaamalla saat lisätietoja konserttipaikasta.












Kemiön kirkko
Suomenkulmantie 13, 25700 KEMIÖ
Kemiön Pyhän Andreaksen kirkon muurit ovat peräisin 1300-luvulta. Kauniit tähtiholvit muurasi 1400-luvun keskivaiheilla muurarimestari Petrus Murator de Kymitto. Hän vastasi myöhemmin Turun tuomiokirkon vastaavanlaisista töistä. Vanhan muistiinpanon mukaan holvit maalattiin vuonna 1469. Kirkon torni rakennettiin vuonna 1781 salaman aiheuttaman tulipalon jälkeen. Kirkko on myös omistettu Neitsyt Maarialle. Kirkon alttari-ikkunan lasimaalauksen kustansi seudun oma poika, Amos Anderson ja sen piirsi professori Armas Lindgren. Kirkon kuuluisimpiin taideteoksiin luetaan entinen alttaritaulu, jonka Elin Danielsson-Gambogi maalasi vuonna 1879 Florensissa, Italiassa.
ESTEETTÖMYYS KONSERTTIKÄVIJÄLLE
- Pääsisäänkäynnistä esteetön sisäänkäynti pyörätuolilla
- Inva-pysäköinti pääsisäänkäynnin edessä, kiviaidan ulkopuolella
- Erillisessä rakennuksessa parkkipaikan toisella puolella inva-WC
- Kirkossa lainattava pyörätuoli
- Pyörätuolipaikat (2 kpl) musiikkijuhlien konsertteihin löytyvät saarnastuolin molemmilta puolin, paikat 21 ja 28 - rivi 4. Lisäpaikat: tiedustelut musikfestspel(at)kimitoon.fi
Kemiönsaaren seurakunnan verkkosivut »»

Sauvon kirkko
Sauvon kivikirkko on muurattu 1470-luvun tienoilla. Kivikirkkoa edelsi samalle paikalle 1200-luvulla rakennettu hirsinen kirkko, jota seurasi yksi tai kaksi puukirkkosukupolvea. Pitäjäjärjestelmä edellytti kymmenysverotuksen käyttöönottoa. Talonpojat maksoivat sakramenteista ja papin muista palveluksista sekä kirkon rakentamisesta ja huoltamisesta kiinteän kymmenyssumman kaikesta tuottamastaan viljasta ja karjasta. Sauvon kirkon koristemaalaukset sijaitsevat pääasiassa kahdessa idänpuoleisessa holvissa. Kirkon kuori-ikkunan teksti kertoo Kirkon rakennetun ja maalatun kuvin Pyhän Klemensin kunniaksi v. 1472. Sauvon kirkon nykyinen sisustus edustaa 1600-lukua. Tuolta ajalta on peräisin kirkon kuori, penkit, parvet, kastealtaan aita sekä saarnastuoli.

Karunan kirkko
Karunan kirkkotie 66, 21590 KARUNA
Kirkko on rakennettu 1908-1910 Josef Stenbäckin suunnittelemana Karunan harmaasta graniitista. Tyyli edustaa kansallisromantiikkaa. Kirkko on tornillinen pitkäkirkko. Torni on sijoitettu pohjakaavaan epäsymmetrisesti kaakkoon. Etelässä kirkkoon liittyy puolipyöreä eteisabsidi. Kuori on itäpuolessa. Kirkkosalin keskellä olevassa betonisessa tähtiholvissa ja vyökaarissa on köynnöskoristelua, muuten kirkko on sisältä rapattu valkoiseksi. Kirkonkellot ovat vuodelta 1689.
Ilmari Launis on suunnitellut kirkon alttarilasimaalaukset (”Ristiinnaulittu, jonka juurelta vuotaa elämän veden virta” sekä sivuilla ”Kalkkia ja leipää kantavat enkelit”). Kirkkoa on luonnehdittu yhdeksi Suomen onnistuneimmista ja kauneimmista kansallisromanttisista kirkoista ja se onkin suosittu vihkikirkko.
____________________________________________________________________________

Söderlångvikin kartano
Amos Andersonintie 2 , 25870 DRAGSFJÄRD
Söderlångvikin kartanon museo on suljettu 2019-2020 mittavan peruskorjauksen vuoksi. Musiikkijuhlien konsertti to 9.7.2020 pidetään Vaunumuseossa, jossa on esillä tohtori Amos Andersonin aikaisia hevosvetoisia kulkupelejä ja hevosvaunuja eri käyttötarkoituksiin sekä maatilan töihin ja omenanviljelyyn liittyviä koneita.
Söderlångvik on kartano sanan laajimmassa merkityksessä, sillä siihen kuuluvat museo, puutarha, taide, tapahtumat, käsityöt, luonto, maanviljely ja paljon muuta.
Söderlångvikin kartanon perusti Amos Anderson (1878–1961). Kartanon museo kertoo hänen elämäntarinansa.
Söderlångvik tarjoaa puitteet unohtumattomalle elämykselle kauneimmassa ympäristössä, jonka saaristo ja suomalainen kulttuuriperintö voivat vain tarjota.
____________________________________________________________________________

Sandön kartano
Santasaarentie 405, 25730 MJÖSUND
Sandön kartano muodostettiin kahdesta keskiaikaisesta kirkkotilasta, jotka siirtyivät Kustaa Vaasan aikana kruunulle ja lahjoitettiin 1565 Klaus Kristerinpoika Hornille. Kartano oli Horn-suvun omistuksessa 1600-luvun lopulle, jolloin se peruutettiin kruunulle. Tilasta muodostettiin ratsutila, joka ostettiin perinnöksi 1756. Perimätiedon mukaan päärakennus rakennettiin isonvihan jälkeen vanhalle kivijalalle samantyyppisenä kuin sitä edeltänyt rakennus.
(Lähde: Museovirasto » )

Västanfjärdin uusi kirkko
Kirkkokaari 4, 25830 VÄSTANFJÄRD
Vuonna 1910 aloitettiin Västanfjärdin uuden kirkon rakentaminen. Se vihittiin marraskuussa 1912. Kirkko rakennettiin kansallisromanttiseen tyyliin harmaakivestä. Kirkon piirsi arkkitehti Helge Rancken. Alttaritaulu on A.F.Ahlstedtin vuonna 1864 maalaama. Västanfjärdin kappeliseurakunta erotettiin omaksi pastoraatiksi vuonna 1904 oltuaan 1600-luvulta kappelina omine kappalaisineen vuodesta1779. Yhteinen kappalainen oli asunut Sirnäsissä vuosina 1637-1695. Hän toimi kaikissa kappeliseurakunnissa.

Västanfjärdin vanha kirkko
Kirkkokaari 12, 25830 VÄSTANFJÄRD
Pyhän Jaakopin kahdeksankulmainen puukirkko Västanfjärdissä vihittiin vuonna 1759 toinen syyskuuta pidetyn ensimmäisen jumalanpalveluksen yhteydessä. Ainakin kaksi kappelia on edeltänyt nykyistä. Ensimmäisestä maininta 1623 saarnatalona ja myöhempi rakennettu 1657. Kirkko on rakennustyyliltään Nötön kirkon sisarkirkko. Vuonna 1763 kirkko sai kirkkotapulin. Västanfjärdin kappeliseurakunta erotettiin vuonna 1904 omaksi pastoraatiksi ja sai silloin oman kirkkoherran. Se oli silloin ollut kappeli 1600-luvulta ja sillä oli ollut oma kappalainen vuodesta 1779. Yhteisellä kappalaisella oli ollut oma asuinpaikka Sirnäsissä vuosina1637-1695. Tämä kappalainen palveli kaikkia kappeliseurakuntia

Dragsfjärdin seurakuntasali
Kappelimäentie 6, 25870 DRAGSFJÄRD
Dragsfjärdin seurakuntatalo sijaitsee aivan Dragsfjärdin kirkon kupeessa. Rakennuksessa on myös kirkkoherranvirasto.

Westers
Suomenkulmantie 1255, 25700 KEMIÖ
Westersin Puutarha sijaitsee Turunmaan saariston kauniilla Kemiönsaarella. Sen juuret ovat vanhoissa talonpoikien ja merenkävijöitten keittiöpuutarhoissa – tänään puutarhaa viljellään täysin ekologisesti. Puutarhassa kasvaa kukkia, yrttejä ja vihanneksia rinta rinnan, sulassa sovussa.
Tyylikkäästi kunnostetussa vanhassa navetassa toimii tilausravintola. Tunnelmallisessa pitopaikassa pidetään myös suositut kulinaariset konsertit, joissa jokaiseen konserttiin kuuluu konsertin teemaan liittyvä menu.

Kulttuuritalo KIVA
Funktionalistisen Kulttuuritalo KIVAn on suunnitellut arkkitehti Erik Bryggman. KIVA toimi elokuvateatterina vuodesta 1938 aina 60-luvulle asti. Sen jälkeen tilaa on käytetty juhlatilana, ravintolana sekä teollisuushallina. Vuonna 2005 KIVA otettiin käyttöön kulttuuritilana, jonka 371-paikkaisessa salissa järjestetään erilaisia musiikki-, teatteri-, tanssi-, koulutus- ja seminaaritilaisuuksia.

Labbnäsin lomakoti
Labbnäsintie 66, 25870 DRAGSFJÄRD
Labbnäsin lomakoti tarjoaa rauhallista ja luonnonläheistä majoitusta entisessä pappilassa. Pappilan lahjoitti Amos Anderson Kemiönsaaaren ruotsinkielisille martoille. Tarjolla on hyvää á la Martha ruokaa, saariston herkkuja sekä kunnon kotiruokaa viihtyisissä ruokasaleissa, joista on näköala Dragsfjärd-järvelle. Labnnäs on keskellä Kemiönsaarta. Viisi kilometriä matkaa Taalintehtaalle jossa kesäisin Suomen vilkkain maaseututori. Täältä voi jatkaa matkaa ulkosaaristoon. Vastakkaisessa suunnassa on Kemiö hyvine yhteyksineen mantereelle ja kaupunkeihin.